قانون بیمه محصولات کشاورزي
مصوب 01/03/1362
ماده واحده به منظور انجام بیمه انواع محصولات کشاورزي 71 , دام, طیور, زنبور عسل, کرم ابریشم و آبزیان پرورشی در مقابل خسارتهاي ناشی از سوانح طبیعی و حوادث قهري نظیر تگرگ, طوفان, خشکسالی, زلزله, سیل, سرمازدگی, یخبندان, آتشسوزي, صاعقه, آفات و امراض نباتی عمومی و قرنطینهاي امراض واگیر حیوانی عمومی و قرنطینهاي به عنوان وسیلهاي براي نیل به اهداف و سیاستهاي بخش کشاورزي, صندوق بیمه کشاورزي در بانک کشاورزي تأسیس میشود. 72
تبصره 1 صندوق بیمه محصولات کشاورزي داراي استقلال مالی و شخصیت حقوقی است و براساس مقررات قانونی شرکتهاي دولتی اداره و داراي شورايعالی مرکب از وزراي کشاورزي, امور اقتصادي و دارایی, بازرگانی, مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه 73 به ریاست وزیر کشاورزي میباشد, حدود وظایف و اختیارات شورايعالی در اساسنامه صندوق بیمه محصولات کشاورزي خواهد آمد.
تبصره 2 شورايعالی بیمه محصولات کشاورزي داراي کمیته فنی مرکب از نمایندگان ذيصلاح و تامالاختیار اعضاي شورايعالی و صندوق با وظایف زیر خواهد بود:
1 بررسی و تأیید کلیه طرحها و برنامهها و مسایلی که از طریق صندوق به شورايعالی احاله میگردد.
2 نظارت بر حسن اجراي طرحها و برنامههاي مصوب به نیابت از طرف شورايعالی.
3 بررسی و اظهارنظر مشورتی در مورد مسایل و مشکلاتی که توسط صندوق ارجاع میشود.
تبصره 3 هیأت مدیره صندوق مرکب از 5 نفر شامل مدیر عامل بانک کشاورزي و یک نفر از هیأت مدیره بانک کشاورزي و یک نماینده از جهاد سازندگی و دو نفر دیگر به معرفی وزیر کشاورزي و تصویب شورايعالی میباشد, مدیرعامل بانک کشاورزي سمت مدیرعامل صندوق بیمه محصولات کشاورزي را نیز به عهده خواهد داشت.
تبصره 4 سرمایه اولیه صندوق بیمه کشاورزي مبلغ یک میلیارد ریال میباشد که به پیشنهاد وزارت کشاورزي از طریق دولت تأمین و پرداخت میگردد. سرمایه صندوق طبق اساسنامه مربوطه و با تصویب شورايعالی بیمه محصولات کشاورزي قابل افزایش میباشد. 74
تبصره 5 دولت موظف است اساسنامه فوق را ظرف 3 ماه از تاریخ تصویب این لایحه تهیه و براي تصویب تقدیم مجلس شوراي اسلامی نماید.
تبصره 6 کمک دولت بابت تأمین قسمتی از سهم حق بیمه کشاورز و جبران زیانهاي احتمالی عملیات بیمه به پیشنهاد شورايعالی صندوق بیمه محصولات کشاورزي و تصویب هیأت وزیران هرساله در بودجه کل کشور منظور و به صندوق پرداخت خواهد شد.
تبصره 7 به تدریج که صندوق بیمه محصولات کشاورزي آمادگی لازم را براي انجام وظایف خود براساس این لایحه در هر منطقه و براي هر محصول اعلام نماید صندوق کمک به تولیدکنندگان خسارتدیده محصولات کشاورزي و دامی به فعالیتهاي خود در آن منطقه و براي آن محصول خاتمه داده و منابع و امکانات مربوط را به صندوق بیمه محصولات کشاورزي منتقل خواهد نمود.
تبصره 8(الحاقی 05/04/1384) کلیه تولیدکنندگان طیور اعم از لاین, اجداد, مادر, گوشتی و تخمگذار موظفند جوجه هاي یک روزه خود را در مبادي تولید در مقابل خسارتهاي ناشی از سوانح طبیعی, حوادث قهري, امراض واگیر حیوانی عمومی و قرنطینه اي مذکور در این قانون (حذف کانونهاي آلوده) که توسط سازمان دامپزشکی کشور اعلام میگردد, از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزي بیمه نمایند. صندوق بیمه محصولات کشاورزي حق رد تقاضاي هیچیک از واحدهاي مذکور را نخواهد داشت در غیر این صورت جبران خسارت وارد شده به متضرر به عهده اشخاص حقیقی و حقوقی طرف استنکاف کننده خواهد بود. وزارت جهادکشاورزي با اتخاذ تدابیر لازم براي جلوگیري از استنکاف موظف به نظارت و حسن اجراي این قانون میباشد.
آیین نامه اجرایی این تبصره توسط وزارت جهادکشاورزي با مشارکت صندوق بیمه محصولات کشاورزي و مجمع تشکلهاي صنعت مرغداري کشور تهیه و ظرف مدت سه ماه به تصویب هیأت وزیران خواهدرسید
بدون دیدگاه